Sådan bruger du din menstruationscyklus til at få mere ud af dit liv

Sådan bruger du din cyklus til at få mere ud af dit liv Laura Grubb blogindlæg menstruationscyklus

Vidste du, at du har fire faser i din cyklus hver eneste måned, og at der ligger et kæmpe potentiale gemt i dem, der kan hjælpe dig til at få det liv, du drømmer om?

De fleste har sandsynligvis i en fjern biologitime lært lidt om kvindens menstruationscyklus.

Men hvad de færreste ved er, at man kan bruge cyklussen aktivt til at få et liv i balance og skabe det liv, man drømmer om.

Vidste du fx, at din cyklus kan hjælpe dig til at få et bedre helbred, blive mere succesfuld på arbejdet, skabe bedre relationer og komme i bedre form?

Det gjorde jeg heller ikke, indtil jeg lærte om de fire faser, der findes i en kvindes cyklus.

 

Du er fire forskellige kvinder hver måned

I løbet af din cyklus svinger dine mentale, følelsesmæssige og fysiske evner.

Derfor vil du nogle dage opleve, at du har overskud, føler dig fantastisk til mode og at alting kommer nemt til dig.

Andre dage synes du, at alle omkring dig er irriterende, og du har mest lyst til at gemme dig væk under dynen og lukke ned for omverdenen.

Lyder det bekendt?

Din cyklus har nemlig fire forskellige faser, som hver måned påvirker dine tanker, følelser og energi.

Når du er opmærksom på de ændringer, der naturligt foregår hver måned, kan du bruge din cyklus til strategisk at optimere dit liv og komme i større balance.

Lad mig give dig en lille forsmag på de fire faser her ved brug af min MOON-model, der beskriver faserne:


Fase 1: Menstruating – Vinter - ca. dag 1-6

Det kan være en lettelse for nogen, mens det for andre kan være en svær tid, når man får sin menstruation. Den kan være fulgt af kramper, lav energi og lethed til tårer.

Men menstruationen er faktisk den fase, hvori guldet ligger.

Din intuition er på sit højeste, fordi din venstre og højre hjernehalvdel kommunikerer bedst sammen nu. Det betyder, at du har evnen til at kombinere følelser og fornuft og få direkte adgang til dine intuitive evner.

Hvis du har store beslutninger, du skal træffe, eller noget du er i tvivl om, er det nu, du har størst sandsynlighed at få de bedste svar – meditér, lig på sofaen, dagdrøm, slap af.

Du har også et større behov for restitution, så sørg for at få slappet godt af og hold fri.

Din krop vil takke dig for det i de andre faser.

 

Fase 2: Opening – Forår ca. dag 7-12

Det her er ugen lige efter din menstruation.

Du kan føle det som om du kommer ud af et dit vinterhi, og ser verdenen med nye øjne.

Fordi kønshormonet østrogen stiger, som booster serotonin - vores lykkestof - giver det dig en fornyet følelse af energi og optimisme, og du ser lyst på livet – alting er muligt!

Den her fase er bedst til brainstorming, nye projekter og til at kaste dig ud i nye eventyr.

Start dit nye motionsprogram her, kast dig ud i en ny hobby eller lav en brainstorming-session på arbejdet. Der er ikke noget, du ikke kan klare!

 

Fase 3: Ovulating – Sommer ca. dag 13-21

Forestil dig Marilyn Monroe, Scarlett Johansson og Jessica Rabbit samlet i én kvinde.

Oh yes. Du emmer af sex og flirt, og fanger alle mænds blikke på gaden.

Okay, måske ikke alle, men du har en magnetisk effekt på alle omkring dig, for det er nu, hvor du er allermest frugtbar lige nu.

Nu peaker østrogen og testosteron kommer også på banen. Testosteron får dig til at tænke på sex og gør dig mere risikovillig, samtidig med at østrogen gør dit ansigt mere symmetrisk og får dig til at udskille masser af feromoner.

Kort sagt - du er meget svær at sige nej til.

Det her er tiden til at gå på en date og være social med dine venner og familie.

Dine kommunikative evner er på deres højeste, så det kan også være et godt tidspunkt at holde det oplæg på arbejdet, du var nervøs for, eller måske bede om lønforhøjelse.

 

Fase 4: Nesting – Efterår ca. Dag 22-menstruation

Åh. Den fase, vi alle kender. Hvor forsvandt glæden, overskuddet og lykken fra de to første faser hen?

Nestingfasen svarer til efteråret i din cyklus: energien daler, og du får større lyst til at lægge dig på sofaen med en bøtte is og chick-flicks i bedste Bridget Jones-stil.

Men der er ikke kun skidt at hente i den her fase.

Nesting står for at bygge rede, fordi hormonet progesteron giver dig større lyst til at tage den med ro og drage omsorg for dig selv.

Nu er tidspunktet, hvor det er helt okay at skrue ned for tempoet.

PMS - præmenstruelt syndrom, som nogle kan opleve her, burde stå for Prioriter Mig Selv. Hvor de to første faser handlede om dine omgivelser, handler det nu om dig.

Du kan samtidig også opleve en øget evne til at se detaljer, som gør dig ekstra dygtig til administrative opgaver, som fx budgetter eller redigering.

Men opmærksomheden på detaljer betyder også, at du pludselig ser alt det, der ikke fungerer i dit liv mere tydeligt.

Så her er chancen for at rydde op i dit liv og bruge din øgede sensitivitet til at mærke efter, om der noget, der har brug for at forandres.

 

Din cyklus er din indre GPS

Når du forstår, hvordan din krop, tanker og følelser ændrer sig i løbet af måneden, er det som at have adgang til en indre GPS.

Din cyklus giver dig en håndbog til, hvordan din krop opfører sig på forudsigelig måde hver måned, så du bedre kan håndtere livets forandringer og udfordringer.

Når du kender din cyklus, slår den dig ikke ud på samme måde, for du er forberedt.

Du ved, hvornår humøret daler, og hvornår du har mest energi. Du kender din krop.

Og måske, ligesom jeg, kommer du til at elske din cyklus.

 


Vil du gerne lære mere om de fire faser i din cyklus og hvordan du bruger dem i din hverdag?

Så kan du downloade min gratis Cyklusguide, der guider dig igennem de fire faser og hvordan du lever efter dem.

Cyklusguiden-Paperback-2-264x300

>>> Hente Cyklusguiden til 0,- kr lige her


Kærlig hilsen
Laura signatur
Om Laura Grubb 

Jeg hedder Laura, og min passion er at guide dig til et liv i mere balance ved at forstå dig selv gennem din cyklus og hormoner. Med min baggrund som yogalærer og kostvejleder ønsker jeg at give dig værktøjerne til at få en krop i balance, samtidig med du lærer om, hvad der kendetegner dig som kvinde og hvordan du kan gøre det til din største styrke. Det er min mission – og jeg glæder mig til at få dig med på rejsen.

Følg med på InstagramFacebook og Youtube
Ansvarsfraskrivelse 

Information i dette blogindlæg har kun til formål at informere og oplyse. Indholdet er et resultat af Lauras egen research og erfaringer. Indholdet er ikke tænkt som en erstatning for rådgivning af en læge eller anden sundhedsrådgiver eller anden information fundet på et produkt eller pakke. Brug ikke indholdet til at diagnosticere eller behandle et helbredsproblem eller sygdom, eller til at udskrive medicin eller anden behandling. Tal altid med din læge eller anden sundhedsrådgiver, før du tager nogen medicin, kosttilskud, urter eller foretager nogen behandling for et helbredsproblem. Hvis du har eller mistænker, at du har et medicinsk problem, kontakt din læge omgående. Afvis ikke lægelig rådgivning og afvent ikke at søge lægehjælp på grund af noget, du har lært via min hjemmeside og andre kanaler. Information og udtalelser vedrørende kosttilskud og præventionsmidler er ikke evalueret af Sundhedsstyrelsen og er ikke tiltænkt at diagnosticere, behandle eller eliminere nogen sygdom.

Prøv hormonyoga mod menstruationssmerter
De tre hormoner du som kvinde skal kende

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!