Prøv hormonyoga mod menstruationssmerter
Vidste du, at du kan bruge hormonyoga mod menstruationssmerter?
Når jeg bliver ramt af akutte menstruationssmerter er noget af det første jeg griber efter min yogamåtte.
Også før en panodil eller min varmedunk.
Bare 20 minutters hormonyoga målrettet afspænding omkring underlivet kan hjælpe til at reducere menstruationssmerter.
Og det er ikke bare noget jeg finder på: forskningen understøtter at yoga kan være et effektivt middel mod menstruationssmerter.
Derfor vil jeg i det her blogindlæg fortælle dig lidt mere om, hvordan du kommer i gang med at bruge hormonyogaen mod dine menstruationssmerter.
Hvad er menstruationssmerter?
Menstruationssmerter kan være en ubehagelig og smertefuld oplevelse for mange kvinder, som påvirker deres daglige rutine og livskvalitet. Menstruationssmerter skyldes oftest en forhøjet mængde af prostaglandiner af den type, som fremmer smerten og for få af dem som hæmmer smerten. En af de primære årsager er inflammation, og det kan yoga blandt andet hjælpe med at nedbringe ved at reducere stress. Menstruationssmerter kan dog også skyldes sygdommene endometriose eller adenomyose, hvor livmoderslimhindevæv vokser andre steder end i livmoderen, og det kan give svære smerter under menstruation og i løbet af menstruationscyklussen.
Hvordan kan hormonyoga hjælpe med menstruationssmerter?
Der er flere ting, du kan gøre for at lindre menstruationssmerter, som fx hormonyoga. Det er en form for yoga, der er designet til at hjælpe med at lindre symptomerne på hormonelle ubalancer, herunder menstruationssmerter.
Hormonyoga fokuserer på at styrke og afspænde bækkenbundsmusklerne og øge blodgennemstrømningen til bækkenområdet. Det hjælper med at lindre smerter og kramper forbundet med menstruation. Hormonyoga involverer også beroligende åndedrætsøvelser og meditationsteknikker, som kan hjælpe med at reducere stressniveauet og forbedre den mentale sundhed. Det hjælper med at lindre angst og spændinger forbundet med menstruationssmerter.
Psst - du kan også forebygge menstruationssmerter med den populære drik Golden Milk. Få min opskrift her >
Hvilke yogaøvelser kan hjælpe mod menstruationssmerter?
Der er flere hormonyogaøvelser, der kan hjælpe med at lindre menstruationssmerter. Nogle af mine favoritter inkluderer:
Bred barnets stilling
Den her stilling hjælper med at frigøre spændinger i inderlårene, fordi knæene er langt fra hinanden.
Sådan kommer du ind i stillingen: Begynd på alle fire, lad knæene komme længere fra hinanden (mere end måttebredde) og sænk derefter dine hofter til dine hæle og stræk dine arme ud foran dig eller lad armene hvile ned langs siden. Brug evt. en yogapude du kan hvile på. Hvil din pande på måtten eller kinden på yogapuden og træk vejret dybt.
Siddende sommerfugl
Den her stilling hjælper med at åbne hofterne og øge blodgennemstrømningen til bækkenområdet.
Sådan kommer du ind i stillingen: Sæt dig på gulvet med bøjede ben og lad fødderne røre hinanden. Lad knæene falde ud til hver sin side, så fodsålerne møder hinanden. Læn dig forover. Lad hænderne hvile på gulvet. Bliv her 5-10 dybe vejrtrækninger.
Duen
Den her stilling giver et dybt og afspændende hoftestræk, som stimulerer inderlårsmeridianerne og ophobede spændinger i hofterne.
Sådan kommer du ind i stillingen: Start på alle fire og placer dit højre knæ ud foran dit højre håndled. Skub venstre knæ bagud og sænk hoften mod gulvet, indtil du føler en strækning i højre hofte og lår. Hold stillingen i 5-10 dybe vejrtrækninger, og gentag på den anden side.
Squat
Den her stilling afspænder området omkring hofterne og inderlår og stimulerer bækkenbunden.
Sådan kommer du ind i stillingen: Stå med dine fødder lidt bredere end skulderbredde fra hinanden og drej dine tæer lidt udad. Sænk dig ned i et squat, og forsøg at bringe dine hæle ned mod gulvet. Hold din ryg oprejst, og bring dine hænder sammen i en bøn foran brystet, eller placér dem på gulvet foran dig. Skub forsigtigt dine knæ udad med dine overarme for at strække lysken og åbne hofterne. Hold stillingen i 5-10 dybe vejrtrækninger, og kom derefter op i en stående position.
Sadlen
Denne stilling hjælper på fordøjelsen, som kan være belastet under menstruationen. Den strækker forsiden af livmoderen og psoas/lårmusklen. Stillingen kan samtidig lindre på stress og angst og forbedre vejrtrækningen.
Sådan kommer du ind i stillingen: Sæt dig på dine knæ og lade knæene komme ud i ca. måttebreddes afstand. Føles det ubehageligt kan du også lade knæene være parallelle (den stilling kaldes Hero’s Pose men er også gavnlig). Mærk efter om det føles okay at sidde her eller om du har brug for støtte under anklerne. Hvis du vil dybere kan du læne dig tilbage og lade hænderne støtte i gulvet bag dig. Ønsker du at gå dybere, kan du læne dig længere tilbage evt. på en pude, men sørg for at knæene bliver i gulvet. Find det sted du kan slappe af og træk vejret dybt. Husk at tage det roligt og gradvist, når du går ind i Sadlen. Det er vigtigt at undgå at tvinge dig selv for dybt ind i stillingen, da det kan føre til skade.
Hvordan kan du komme i gang med hormonyoga mod menstruationssmerter?
Har du lyst til at prøve hormonyoga mod dine menstruationssmerter? Så få gratis adgang til mit kursus mod menstruationssmerter via min app. Du får yoga, akupressur og en meditation til at afspænde kroppen og reducere menstruationssmerterne.
Om Laura Grubb
Jeg hedder Laura, og min passion er at vise dig, hvordan du får et liv i bedre balance ved at forstå dig selv gennem din menstruationscyklus og hormoner. Jeg er oprindeligt uddannet cand.soc i Service Management, men valgte efter et stressammenbrud at uddanne mig som hormonyogalærer og kostvejleder med speciale i hormonsystemet. Mit ønske er give dig værktøjerne til at få en krop i balance, samtidig med du lærer, hvad der kendetegner dig som kvinde og hvordan du kan gøre din menstruationscyklus og hormonbalance til din største styrke. Det er min mission – og jeg glæder mig til at have dig med på rejsen.
Følg med på Instagram, Facebook og Youtube
Ansvarsfraskrivelse
Information i dette blogindlæg har kun til formål at informere og oplyse. Indholdet er et resultat af Lauras egen research og erfaringer. Indholdet er ikke tænkt som en erstatning for rådgivning af en læge eller anden sundhedsrådgiver eller anden information fundet på et produkt eller pakke. Brug ikke indholdet til at diagnosticere eller behandle et helbredsproblem eller sygdom, eller til at udskrive medicin eller anden behandling. Tal altid med din læge eller anden sundhedsrådgiver, før du tager nogen medicin, kosttilskud, urter eller foretager nogen behandling for et helbredsproblem. Hvis du har eller mistænker, at du har et medicinsk problem, kontakt din læge omgående. Afvis ikke lægelig rådgivning og afvent ikke at søge lægehjælp på grund af noget, du har lært via min hjemmeside og andre kanaler. Information og udtalelser vedrørende kosttilskud og præventionsmidler er ikke evalueret af Sundhedsstyrelsen og er ikke tiltænkt at diagnosticere, behandle eller eliminere nogen sygdom.
0 kommentarer
Skriv en kommentar
Log ind eller opret dig som bruger for at skrive en kommentar