Menstruatingfasen - et nyt perspektiv på din menstruationscyklus

Menstruatingfasen menstruationscyklus blogcover

Frygter du 'den tid på måneden'?

Kalder du den 'mit lort'?

Så lad mig give dig et andet perspektiv på din menstruation.

I den her uges video giver jeg dig mine bedste tips til en menstruatingfase, du kan se frem til:
Hvad sker der under menstruationen?

Menstruationsfasen markeres af en nedgang i hormoner som østrogen og progesteron. Dette fører til afstødning af livmoderslimhinden, hvilket resulterer i menstruationsblødning. For nogle kvinder kan det betyde ubehag som mavesmerter, kramper, træthed og endda humørsvingninger. Nogle kan også opleve hovedpine og oppustethed. Det er vigtigt at anerkende, at hver kvinde oplever disse symptomer på sin egen måde.

Nogle kan også opleve følelser af sårbarhed, irritabilitet og tristhed. Det er vigtigt at give sig selv tilladelse til at føle disse følelser uden skyld eller skam. Selvomsorg er afgørende i denne tid. Prøv meditation, dyb vejrtrækning eller let motion for at lindre stress og angst.

Ifølge visse holistiske tilgange kan kvinder opleve en ændring i deres energetiske tilstand under menstruationsfasen. Nogle mener, at energien er mere introvert og refleksiv i denne periode. Dette er en tid, hvor kvinder kan drage fordel af at skabe ro og fordybelse. Prøv at afsætte tid til stille refleksion, journaling eller let yoga for at styrke forbindelsen til din indre verden.

Sådan gør du menstruationsfasen til en bedre tid:

  • Prioritér hvile: Lyt til din krops signaler og giv dig selv tilladelse til at hvile, når det er nødvendigt. En god nats søvn og muligvis korte hvil i løbet af dagen kan hjælpe med at genoprette energiniveauet.

  • Nærende kost: Vælg fødevarer, der understøtter dit velvære under menstruationsfasen. Fødevarer rig på jern kan hjælpe med at bekæmpe træthed og blodtab. Fyld også din kost med frugt, grøntsager og sunde fedtstoffer for at opretholde stabilt blodsukker.

  • Motion og strækning: Let motion som hormonyoga, gåture eller blide strækøvelser kan hjælpe med at lindre kramper og forbedre blodcirkulationen. Lyt til din krop og undgå anstrengende træning, hvis det ikke føles behageligt.

  • Selvpleje: Dyrk selvomsorg i form af varme bade, aromaterapi eller at læse en god bog. Skab en behagelig atmosfære, der giver dig mulighed for at slappe af og genoplade.

  • Øv mindfulness: Prøv mindfulness-øvelser eller meditation for at berolige sindet og finde balance. Dette kan hjælpe med at lindre stress og øge din evne til at håndtere følelsesmæssige udfordringer.

I sidste ende er det vigtigt at huske, at menstruationsfasen er en naturlig del af den kvindelige cyklus. Det er en tid, hvor kvinder kan øve sig i at lytte til deres krop og give sig selv den pleje, de har brug for. Ved at implementere sunde vaner og skabe en positiv holdning kan kvinder gøre menstruationsfasen til en bedre tid, der fremmer deres overordnede velvære. Husk, at hver kvinde er unik, og det er vigtigt at finde de metoder, der passer bedst til ens egne behov og præferencer.

Har du lært om de øvrige faser i menstruationscyklussen?

MOON model menstruationscyklus menstruation årstider laura grubb lauragrubb de fire faser kvinde kend din cyklus p-pille stop

Ellers kan du tjekke dem ud lige her:


Nestingfasen >


Openingfasen >


Ovulatingfasen >


Vil du lære mere om, hvordan din menstruationscyklus påvirker dig?

Lær meget mere om de fire faser i din cyklus her:

Download gratis Cyklusguide


Cyklusguide Menstruationscyklus

Fortæl mig  - hvad er din oplevelse med menstruatingfasen?


Fortæl mig det gerne i en kommentar herunder.

Kærlig hilsen

Laura
Om Laura Grubb


Laura Grubb hormonyoga

Jeg hedder Laura, og min passion er at vise dig, hvordan du får et liv i bedre balance ved at forstå dig selv gennem din menstruationscyklus og hormoner. Jeg er oprindeligt uddannet cand.soc i Service Management, men valgte efter et stressammenbrud at uddanne mig som hormonyogalærer og kostvejleder med speciale i hormonsystemet. Mit ønske er give dig værktøjerne til at få en krop i balance, samtidig med du lærer, hvad der kendetegner dig som kvinde og hvordan du kan gøre din menstruationscyklus og hormonbalance til din største styrke. Det er min mission – og jeg glæder mig til at have dig med på rejsen.

Følg med på InstagramFacebook og YoutubeAnsvarsfraskrivelse

Information i dette blogindlæg har kun til formål at informere og oplyse. Indholdet er et resultat af Lauras egen research og erfaringer. Indholdet er ikke tænkt som en erstatning for rådgivning af en læge eller anden sundhedsrådgiver eller anden information fundet på et produkt eller pakke. Brug ikke indholdet til at diagnosticere eller behandle et helbredsproblem eller sygdom, eller til at udskrive medicin eller anden behandling. Tal altid med din læge eller anden sundhedsrådgiver, før du tager nogen medicin, kosttilskud, urter eller foretager nogen behandling for et helbredsproblem. Hvis du har eller mistænker, at du har et medicinsk problem, kontakt din læge omgående. Afvis ikke lægelig rådgivning og afvent ikke at søge lægehjælp på grund af noget, du har lært via min hjemmeside og andre kanaler. Information og udtalelser vedrørende kosttilskud og præventionsmidler er ikke evalueret af Sundhedsstyrelsen og er ikke tiltænkt at diagnosticere, behandle eller eliminere nogen sygdom.

Har du PCOS? Så læs den her historie
Openingfasen – forårsfornemmelser i menstruationscyklussen

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!