HEJ, JEG HEDDER LAURA

Hej ,

Jeg hedder Laura, og jeg synes, at den kvindelige menstruationscyklus og hormonbalance er noget af det mest fascinerende ved det at være kvinde.

Men det har ikke altid været sådan.

Der var engang, hvor jeg levede et liv i overhalingsbanen med 12-taller på stribe og profilerede jobs inden for businessverdenen.

​I 2014 gik det helt galt. Efter mange måneder med meget alvorlige stress symptomer, gik det endelig op for mig.

Jeg havde stress.

Alvorlig stress.

Jeg gik direkte ind i en 1-årig langtidssygemelding, og fik lavet en total U-vending i mit liv.

Efter stressen og en rejse på Bali begyndte jeg at forstå, at mine hormoner var fuldstændig ude af balance.

Pludselig gav det hele mening. De enorme humørsvingninger, søvnløshed, stress symptomer, maveproblemer, PMS symptomer.

Det hele hang jo sammen.

​Jeg begyndte at researche og prøve alt det, jeg lærte, af på min egen krop.

Efter noget tid begyndte alt at falde på plads.

Min mave faldt til ro for første gang i flere år, søvnen vendte tilbage, humøret blev stabilt.

Nøglen havde ligget i mine hormoner og menstruationscyklus.

Jeg kunne ikke forstå, hvorfor jeg ikke havde hørt om det her før.

Og hvorfor der ikke var flere, der talte om det.

Derfor besluttede jeg at starte min virksomhed, hvor jeg underviser i kvindens menstruationscyklus og hormoner.

For det her er viden, som alle kvinder bør have om deres krop.

​Og det er den viden, som jeg vil dele med dig.

Du kan fx starte med at dykke ned i alt det gratis materiale om cyklussen og hormonerne, jeg har lavet til dig.

Jeg glæder mig til at lære dig mere om din cyklus og hormoner.

Kærlig hilsen

Laura signatur

Hvad baserer jeg det på?

maybrittholm_lg-66

Yoga Terapi

Jeg er uddannet yogainstruktør i yogaterapi ved Tina Nance Yoga Therapy og i hatha yoga & vinyasa yoga ved Louise Lau Justesen. Yogaterapi kombinerer traditionel kinesisk medicin (som fx meridianbaner), yogaøvelser (både hatha yoga og yin yoga) og mindfulness og går ind og arbejder intuitivt med krop, sind og følelser. Yogaterapi har været et afgørende værktøj i min egen stressbehandling og hormonbalancerende aktiviteter, og derfor er det et kerneområde i min yogaundervisning.

Hormonvenlig kost og madvaner

Som kostvejleder v/ Birgitte Nymann og efter et forløb hos min en af mine mentorer Nicole Jardim ved jeg, hvor ufattelig vigtigt det, vi spiser, er for vores hormonbalance. Jeg har mærket på egen krop, hvor essentiel madvaner er for min hormonbalance, og det er den erfaring, jeg tager med i al min undervisning. Hvor det er relevant anbefaler jeg også urter og kosttilskud, der er målrettet de ubalancer, kvinder kan opleve.

Hormonvenlig mad sund Laura Grubb madvaner sunde vaner kostvejledning kostvejleder hormonbalance grøntsager
Laura Grubb Traditionel Kinesisk Medicin lyserød 5-element teori meridianbaner menstruation hormoner menstruationscyklus

Traditionel Kinesisk Medicin

Jeg tager afsæt i 5 element teorien fra traditionel kinesisk medicin, der fokuserer på de 12 meridianbaner i kroppen, som er fordelt i elementerne Ild, Jord, Metal, Vand og Træ. Det er med inspiration i denne model, at jeg har udviklet min 5S-model for hormoner i balance. Jeg fokuserer på, hvordan kroppen, tankerne, følelser og vores madvaner hænger sammen ud fra et holistisk perspektiv, og hvordan vi kan bruge den viden til at skabe større hormonel balance i kroppen og menstruationscyklussen.

Menstruationscyklussen og de fire faser

Viden om kvindens menstruationscyklus og de fire faser er et område, som for nylig er kommet frem i den vestlige verden. Menstruationscyklussen har været et tabubelagt område, og det har skabt en masse uvidenhed om, hvordan kvinder egentlig fungerer. Men det her er ældgammel intuitiv viden, som man engang var bevidst om for flere tusinde år siden og brugte i samfundet. Det er den viden, jeg har fundet frem til i min research, og som jeg ønsker at dele med dig. Selv hvis du ikke har en menstruationscyklus lige nu (hvis du fx er på p-piller, gravid eller er efter overgangsalderen), er det stadig relevant for dig at forstå, hvordan en cyklisk livsstil harmonerer med livet som kvinde.

Laura Grubb fri dans lyserød kappe Villa Kultur menstruation menstruationscyklus hormoner hormonbalance feminin
Laura Grubb sort hvid fingre meditation mindfulness ro balance menstruation menstruationscyklus hormoner kortisol stress

Mindfulness og meditation

Min erfaring med mindfulness og meditation har lært mig værdien i at bruge vejrtrækningen og nærvær til blive bedre til at rumme følelser og skabe hormonel balance i kroppen. I min undervisning bruger jeg praktiske og nemme meditations- og mindfulnessøvelser, der træner dig i at blive bedre til at håndtere kroppens udfordringer og acceptere de forandringer og faser du går igennem i menstruationscyklussen og livet, som fx graviditet og overgangsalder.

Akademisk baggrund

Inden jeg valgte at arbejde med kvindens menstruationscyklus og hormoner, arbejdede jeg som projektleder, hvor jeg brugte min akademiske kandidatuddannelse i Service Management fra Copenhagen Business School. Den baggrund hjælper mig i dag med at tilgå viden om hormoner og cyklussen fra en kritisk og akademisk vinkel, så du er sikker på at få viden med substans hos mig.

Akademisk bøger Laura Grubb uddannelse Copenhagen Business School hormoner menstruation menstruationscyklus

Hvem er vi

Laura_Grubb_farve beskåret

Laura Grubb

Direktør

Jeg hedder Laura, og det er mig, som er kvinden bag den her hjemmeside.

Jeg har en bachelorgrad i kommunikation fra Aarhus School of Business og en kandidatgrad i Service Management fra Copenhagen Business School. Men jeg lagde vejen helt om i 2014 efter en alvorlig stresssygemelding. Den opvågning fik mig til at vælge en ny måde at leve på – en liv med fokus på større hormonel balance i tråd med min menstruationscyklus.

Jeg er oprindeligt fra Gentofte nord for København, men jeg har også boet i Aarhus i tre år under mine studier (det er derfra min indimellem jyske accent titter frem). Jeg elsker at rejse, så jeg har bl.a. boet i Australien, New Zealand, Thailand, Litauen, Frankrig, Indonesien og Costa Rica.

I dag er jeg 36 år og jeg har valgt at leve et liv som digital nomade, hvor jeg flytter rundt i verdenen til eksotiske destinationer med min computer under armen. Hvis du er medlem af min online hormonyogaplatform skal du derfor ikke blive overrasket, hvis jeg indimellem streamer live for medlemmerne fra Bali eller Spanien.

Et par fakta om mig:
  • Yndlingsyogastilling: Duen
  • Bedste life hack: Søvn
  • Yndlingsfilm: Stolthed og fordom (den lange minisserie selvfølgelig)
  • Det her gør mig glad: At rejse, især til eksotiske destinationer som Bali og Koh Phangan