Om mig

Laura_Grubb_farve beskåret
Hej, jeg hedder Laura


Det er mig, som er kvinden bag den her hjemmeside.

Jeg har en bachelorgrad i kommunikation fra Aarhus School of Business og en kandidatgrad i Service Management fra Copenhagen Business School. Men jeg lagde vejen helt om i 2014 efter en alvorlig stresssygemelding. Den opvågning fik mig til at vælge en ny måde at leve på – en liv med fokus på større hormonel balance i tråd med min menstruationscyklus.

Jeg er oprindeligt fra Gentofte nord for København, men jeg har også boet i Aarhus i tre år under mine studier (det er derfra min indimellem jyske accent titter frem). Jeg elsker at rejse, så jeg har bl.a. boet i Australien, New Zealand, Thailand, Litauen, Frankrig, Indonesien og Costa Rica.

I dag er jeg 37 år og jeg har valgt at leve et liv som digital nomade, hvor jeg flytter rundt i verdenen til eksotiske destinationer med min computer under armen. Hvis du er medlem af min online hormonyogaplatform skal du derfor ikke blive overrasket, hvis jeg indimellem streamer live for medlemmerne fra Bali eller Spanien.

Et par fakta om mig:
  • Yndlingsyogastilling: Duen
  • Bedste life hack: Søvn
  • Yndlingsfilm: Stolthed og fordom (den lange minisserie selvfølgelig)
  • Det her gør mig glad: At rejse, især til eksotiske destinationer som Bali og Koh Phangan

Hvad baserer jeg min undervisning på?

maybrittholm_lg-66

Yoga Terapi

Jeg er uddannet yogainstruktør i yogaterapi ved Tina Nance Yoga Therapy og i hatha yoga & vinyasa yoga ved Louise Lau Justesen. Yogaterapi kombinerer traditionel kinesisk medicin (som fx meridianbaner), yogaøvelser (både hatha yoga og yin yoga) og mindfulness og går ind og arbejder intuitivt med krop, sind og følelser. Yogaterapi har været et afgørende værktøj i min egen stressbehandling og hormonbalancerende aktiviteter, og derfor er det et kerneområde i min yogaundervisning.

Hormonvenlig mad sund Laura Grubb madvaner sunde vaner kostvejledning kostvejleder hormonbalance grøntsager

Hormonvenlig kost og madvaner

Som kostvejleder v/ Birgitte Nymann og efter et forløb hos min en af mine mentorer Nicole Jardim ved jeg, hvor ufattelig vigtigt det, vi spiser, er for vores hormonbalance. Jeg har mærket på egen krop, hvor essentiel madvaner er for min hormonbalance, og det er den erfaring, jeg tager med i al min undervisning. Hvor det er relevant anbefaler jeg også urter og kosttilskud, der er målrettet de ubalancer, kvinder kan opleve.

Laura Grubb Traditionel Kinesisk Medicin lyserød 5-element teori meridianbaner menstruation hormoner menstruationscyklus

Traditionel Kinesisk Medicin

Jeg tager afsæt i 5 element teorien fra traditionel kinesisk medicin, der fokuserer på de 12 meridianbaner i kroppen, som er fordelt i elementerne Ild, Jord, Metal, Vand og Træ. Det er med inspiration i denne model, at jeg har udviklet min 5S-model for hormoner i balance. Jeg fokuserer på, hvordan kroppen, tankerne, følelser og vores madvaner hænger sammen ud fra et holistisk perspektiv, og hvordan vi kan bruge den viden til at skabe større hormonel balance i kroppen og menstruationscyklussen.

Hånd på skulder Laura Grubb hormoner menstruation hormonyoga menstruationscyklus online yoga

Tantra

I min søgen efter et bevidst og harmonisk parforhold, faldt min vej over tantraen flere gange. Da jeg endelig overgav mig til dens visdom, faldt de sidste par brikker på plads i min indsigt i kvindelig sundhed. Jeg forstod endelig den maskuline og feminine energi, og vigtigheden af at holde dem i balance. Jeg har derfor uddannet mig til Tantric Embodiment Facilitator og integrerer denne erfaring i mit arbejde med klienter og medlemmer.

Laura Grubb fri dans lyserød kappe Villa Kultur menstruation menstruationscyklus hormoner hormonbalance feminin

Menstruationscyklussen og de fire faser

Viden om kvindens menstruationscyklus og de fire faser er et område, som for nylig er kommet frem i den vestlige verden. Menstruationscyklussen har været et tabubelagt område, og det har skabt en masse uvidenhed om, hvordan kvinder egentlig fungerer. Men det her er ældgammel intuitiv viden, som man engang var bevidst om for flere tusinde år siden og brugte i samfundet. Det er den viden, jeg har fundet frem til i min research, og som jeg ønsker at dele med dig. Selv hvis du ikke har en menstruationscyklus lige nu (hvis du fx er på p-piller, gravid eller er efter overgangsalderen), er det stadig relevant for dig at forstå, hvordan en cyklisk livsstil harmonerer med livet som kvinde.

Laura Grubb sort hvid fingre meditation mindfulness ro balance menstruation menstruationscyklus hormoner kortisol stress

Mindfulness og meditation

Min erfaring med mindfulness og meditation har lært mig værdien i at bruge vejrtrækningen og nærvær til blive bedre til at rumme følelser og skabe hormonel balance i kroppen. I min undervisning bruger jeg praktiske og nemme meditations- og mindfulnessøvelser, der træner dig i at blive bedre til at håndtere kroppens udfordringer og acceptere de forandringer og faser du går igennem i menstruationscyklussen og livet, som fx graviditet og overgangsalder.

Akademisk bøger Laura Grubb uddannelse Copenhagen Business School hormoner menstruation menstruationscyklus

Akademisk baggrund

Inden jeg valgte at arbejde med kvindens menstruationscyklus og hormoner, arbejdede jeg som projektleder, hvor jeg brugte min akademiske kandidatuddannelse i Service Management fra Copenhagen Business School. Den baggrund hjælper mig i dag med at tilgå viden om hormoner og cyklussen fra en kritisk og akademisk vinkel, så du er sikker på at få viden med substans hos mig.

Mine medarbejdere

Anne Bisgaard Pedersen Laura Grubb

Anne Bisgaard Pedersen

Barselvikar

Mens jeg er på barsel fra 1. september 2024, vil min freelancer Anne tage over for al kommunikation.

Om Anne:

Måske du vil kende mig mest som “Kh. Anne”, da jeg er Lauras marketing- og kommunikationsmanager (og svarer på mails og beskeder). Vi har valgt at give mig tillægstitlen Happy Vibes Manager, da min fornemste opgave er at sprede god energi ved at hjælpe – både dig og Laura.

Så hvem er det, der er bag “Kh. Anne”?

Det er mig, som med en kandidatgrad i lingvistik og international kommunikation hygger mig med at lave kreativ og klar kommunikation.

Det er mig, som for det meste står op kl. 6 om morgenen for at dyrke – og nogle gange undervise – ashtanga yoga. Og som for nylig lige er lykkedes med at lave sit første drop back (ja, det er stort).

Det er også mig, som elsker at lave hjemmesider og nørde den designmæssige del lige så meget som den tekniske del. Jeg laver hjemmesider gennem min egen virksomhed Annegaard, som også har gjort det muligt for mig at leve mit liv som digital nomade. For det meste betyder det i praksis, at jeg nyder varmen, solnedgangene og kokosnødderne på Bali.

Du er velkommen til at læse mere om mig på min hjemmeside.

Et par fakta om mig:
  • Yndlingsyogastilling: Adho mukha svanasana (hunden med hovedet ned)
  • Bedste life hack: Taknemmelighedspraksis
  • Yndlingsfilm: Inside Out
  • Det her gør mig glad: At vinterbade i havet ved solopgang og hoppe i sauna bagefter