Reklame// Menstruationstrusser - fordele og ulemper

Menstruationstrusser - Laura Grubb

Reklame / Sponsoreret samarbejde med ModiBodi

Jeg har altid været ret skeptisk overfor menstruationstrusser.

Efter jeg begyndte at bruge menstruationskoppen, har jeg aldrig set mig tilbage mod bind eller tamponer.

Jo, jeg havde lige et forsøg på at omfavne stofbind til min store skuffelse. Det føltes ikke rart og det fungerede slet ikke for mig, nu hvor jeg havde fundet lykken i en menstruationskop.

Så jeg var temmelig skeptisk, da ModiBodi rakte ud og spurgte mig, om jeg ville lave en test af menstruationstrusser fra dem.

Men jeg er samtidig vild med bæredygtige løsninger til menstruationen, og jeg var nysgerrig på, hvad alt den her hype om menstruationstrusser handlede om.


Jeg blev klogere

Og jeg må indrømme: Jeg blev klogere.

Menstruationstrusserne ankom lige midt i min menstruation. Perfekt timing.

Så snart jeg havde pakket dem ud af den bæredygtige pap-indpakning smøg jeg mig ned i dem.

Til at starte med syntes jeg de sad temmelig utilpas på mig. Jeg sværger normalt til sådan nogle lidt kedelige standard H&M trusser (jaja, jeg har da også noget lidt mere eksotisk i gemmerne 😉 ), så alt andet føles uvant. Men da jeg kom ned i et par strømpebukser føltes de ret rare og jeg bemærkede dem ikke.

Samme dag som jeg prøvede menstruationstrusserne skulle jeg til en fødselsdagsfest. Jeg var på dag 2 af min menstruation, så det var en af de dage med mere blødning. Og jeg må indrømme, jeg var ret nervøs for, om det mon ville virke, eller jeg ville efterlade en plet på min venindes sofa (jeg valgte at tage en rød kjole på, just in case).

Men...

Der skete intet.

Alt blev absorberet, og jeg blev overrasket over, hvor effektive menstruationstrusserne var til at suge blodet op. Jeg fik lidt den der følelse af: "Hvor forsvinder det hen?". Det var decideret imponerende sugeevne. Åh fagre nye teknologi, jeg elsker dig, og jeg elsker den viden til at hjælpe kvinders månedlige udfordring med menstruationen.

Jeg havde også fået et par g-string menstruationstrusser til dagene med lettere blødning. Jeg tænkte, at jeg jo måtte virkelig teste, om de her trusser kunne noget, så jeg skruede mig ned i et par lyserøde træningsbukser og hoppede ned i fitnesscenteret. Jeg tjekkede indimellem, men ingen lækage. Og så kunne man slet ikke se i de tætsiddende bukser, at jeg havde trusser på - de var faktisk bedre til at skjule sig end mine normale trusser.


Laura Grubb menstruationstrusser menstruationstrusse modibodi


Min endelige bedømmelse af menstruationstrusser

Så...den endelige bedømmelse?

De virker. Nu har jeg ikke prøvet andre mærker, men jeg var ganske imponeret.

Betyder det, at jeg fra nu af vil bruge menstruationstrusser?

Ja og nej.

Jeg slipper nok ikke menskoppen helt, for jeg synes, den er fantastisk til at holde øje med mængde og konsistens af min blødning, så jeg ved, hvad det fortæller om min indre helbredsstatus. Det er jo problemet med bind og tamponer, at al den information bliver suget væk.

Men jeg kunne godt finde på at bruge dem til de lettere blødningsdage, blot fordi det er rart at ikke skulle have koppen oppe i sig indimellem på de dage. Og fordi det også føles helt oldschool og næsten som at fribløde, når man kan være så bekymringsfri med et par menstruationstrusser, der bare virker.


Fordele og ulemper ved menstruationstrusser

Her er mine fordele og ulemper efter at have prøvet menstruationstrusser:

Fordele:

  • Imponerende sugeevne - jeg forstår stadig ikke, hvor alt det blod ryger hen
  • God pasform, især stringversionen, som er virkelig pæn på
  • Bæredygtigere end fx engangsbind og tamponer

Ulemper:

  • Som med alle andre bind-agtige produkter kan man ikke se blodet, hverken mængde eller konsistens og farve, som fortæller en masse om din cyklus' helbredstilstand. Jeg blødte (heldigvis) ikke igennem, men det betyder også, at jeg ikke reelt ved hvad maksimum er, før jeg en dag bløder igennem - og det har jeg ikke rigtig lyst til at opleve. Så det kan jeg godt være nervøs for sker en dag.
  • De skal rengøres løbende - det virker dog ret simpelt, at man blot skyller dem i vand og genbruger dem, og vasker dem imellem menstruationerne. Men det kan være lidt mere besværligt, hvis den nu er fyldt op og du er på farten - så skal du have et par ekstra trusser med dig, hvor du med koppen bare kan tømme den og bruge den igen.

OBS: Jeg har ikke prøvet andre menstruationstrusser end dem fra ModiBodi, så jeg kan naturligvis ikke udtale mig om andre mærker.
headshot-laura-300x300

Om Laura Grubb 

Jeg hedder Laura, og min passion er at guide dig til et liv i mere balance ved at forstå dig selv gennem din cyklus og hormoner. Med min baggrund som yogalærer og kostvejleder ønsker jeg at give dig værktøjerne til at få en krop i balance, samtidig med du lærer om, hvad der kendetegner dig som kvinde og hvordan du kan gøre det til din største styrke. Det er min mission – og jeg glæder mig til at have dig med på rejsen. Du kan læse mere om hvad jeg tilbyder på www.lauragrubb.dk.

Følg med på InstagramFacebook og Youtube

Ansvarsfraskrivelse   

Information i dette blogindlæg har kun til formål at informere og oplyse. Indholdet er et resultat af Lauras egen research og erfaringer. Indholdet er ikke tænkt som en erstatning for rådgivning af en læge eller anden sundhedsrådgiver eller anden information fundet på et produkt eller pakke. Brug ikke indholdet til at diagnosticere eller behandle et helbredsproblem eller sygdom, eller til at udskrive medicin eller anden behandling. Tal altid med din læge eller anden sundhedsrådgiver, før du tager nogen medicin, kosttilskud, urter eller foretager nogen behandling for et helbredsproblem. Hvis du har eller mistænker, at du har et medicinsk problem, kontakt din læge omgående. Afvis ikke lægelig rådgivning og afvent ikke at søge lægehjælp på grund af noget, du har lært via min hjemmeside og andre kanaler. Information og udtalelser vedrørende kosttilskud og præventionsmidler er ikke evalueret af Sundhedsstyrelsen og er ikke tiltænkt at diagnosticere, behandle eller eliminere nogen sygdom.

Kvinde - kend din menstruationscyklus
Opskrift: Sunde jule dadelkugler

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!