Endometriose - Louise Dreisigs oplevelse med sygdommen

Kvindeliv - Endometriose - Louise Dreisig

Har du oplevet at blive syg af din menstruation? 

Hvis du døjer med meget smertefulde menstruationssmerter eller endometriose, så er den her episode af min podcast Kvindeliv til dig.

I forbindelse med at Marts er Endometriosis Awareness Month, inviterede jeg Louise Dreisig ind til at dele om hendes oplevelse med endometriose.

Louise er journalist og forfatter af bogen 'Bloody Hell - Syg af menstruation', hun står også bag bloggen af samme navn, hvor hun fortæller mere om sygdommen både på et faktuelt og personligt plan. 

Lyt til episoden her:
Der er mange kvinder som gennem deres liv har oplevet menstruationssmerter, men for nogle kan smerterne være ekstra smertefulde, hvilket kan skyldes en anden årsag, som fx sygdommen endometriose.

Hvad er endometriose?

  • Endometriose er en sygdom, hvor kvinder har nogle celler, der ligner slimhindeceller i livmoderen, men hvor de ligger uden for livmoderen.
  • Og hvor de er årsag til sådan en betændelsestilstand og irritation, som giver voldsomme smerter, og sammenvoksninger og måske også besvær med at blive gravid.
  • Af kvinder i den fødedygtige alder er det måske 5-10%, der har det.


Men vi lever i en tid, hvor de fleste af os antager, at smerter under menstruationen blot er en del af det, at være kvinde.

Det er ikke tilfældet, og det er så vigtigt for Louise og mig, at du ved det.

Her kan læse mere om Louise og finde hendes bog 'Bloody Hell'.


Har du spørgsmål til podcasten eller ønsker til kommende afsnit? Så er du altid velkommen til at kontakte mig på support@lauragrubb.dk


Det betyder mere, end du aner, hvis du vil støtte op om Kvindeliv ved at give os en anmeldelse på iTunes eller dele om podcasten på de sociale medier, når du lytter med. Forhåbentligt gør det, at endnu flere kan lytte med og få glæde af den viden og erfaringer, både jeg og mine gæster deler.
Om Laura Grubb 
Jeg hedder Laura, og min passion er at guide dig til et liv i mere balance ved at forstå dig selv gennem din cyklus og hormoner. Med min baggrund som yogalærer og kostvejleder ønsker jeg at give dig værktøjerne til at få en krop i balance, samtidig med du lærer om, hvad der kendetegner dig som kvinde og hvordan du kan gøre det til din største styrke. Det er min mission – og jeg glæder mig til at have dig med på rejsen.
Følg med på InstagramFacebook og Youtube

Ansvarsfraskrivelse 

Information i dette blogindlæg har kun til formål at informere og oplyse. Indholdet er et resultat af Lauras egen research og erfaringer. Indholdet er ikke tænkt som en erstatning for rådgivning af en læge eller anden sundhedsrådgiver eller anden information fundet på et produkt eller pakke. Brug ikke indholdet til at diagnosticere eller behandle et helbredsproblem eller sygdom, eller til at udskrive medicin eller anden behandling. Tal altid med din læge eller anden sundhedsrådgiver, før du tager nogen medicin, kosttilskud, urter eller foretager nogen behandling for et helbredsproblem. Hvis du har eller mistænker, at du har et medicinsk problem, kontakt din læge omgående. Afvis ikke lægelig rådgivning og afvent ikke at søge lægehjælp på grund af noget, du har lært via min hjemmeside og andre kanaler. Information og udtalelser vedrørende kosttilskud og præventionsmidler er ikke evalueret af Sundhedsstyrelsen og er ikke tiltænkt at diagnosticere, behandle eller eliminere nogen sygdom.

Hvad kan jeg gøre ved menstruationssmerter?
Hvornår skal jeg gå på date i min cyklus?

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!