Hvad alle kvinder bør vide om deres menstruation

Kvindekrop blomster Laura Grubb Hvad alle kvinder bør vide om deres menstruation

Den ’tid på måneden’ er for mange kvinder en irriterende og ubelejlig oplevelse hver måned. Men sådan behøver det ikke være. I din menstruation ligger der kræfter gemt, som kan give dig større indsigt i dit liv og mere energi.

De fleste ved, at menstruationen er en fysisk proces, der er den del af kvinders cyklus, som skaber mulighed for at blive gravid.

Men hvad hvis vores menstruation var meget mere end det?

Hvad hvis den faktisk var en kraftfuld evne, vi har i os, der kan hjælpe os nærmere vores drømme og ønsker i livet?


Din menstruation er adgangen til din intuition

Der var engang for flere tusinde år siden, hvor kvinders menstruation i nogle kulturer blev anerkendt som en hellig tid. En tid, hvor kvinder trak sig tilbage, vendte blikket indad og reflekterede.

Og det var faktisk ikke nogen dum idé. Din menstruation er nemlig dér, hvor du har allerstørst adgang til din intuition.

Fysisk set er din hjernes evne til at tænke intuitivt forøget under din menstruation. Det er, som om en motorvej er etableret mellem din højre og venstre hjernehalvdel, så informationerne fyrer frem og tilbage.

Derfor har du en evne til at kombinere abstrakte og følelsesmæssige tanker fra den højre hjernehalvdel med analytisk og logisk tænkning fra venstre hjernehalvdel.

Og man mener, at det kan give indsigter, der ikke er ligeså tilgængelige på andre tidspunkter i måneden.

Du kan fx lave et menstruations- eller nymåneritual for at sanse din intuition på det her tidspunkt.


menstruation

En tid til at lade dine batterier op

Når du har din menstruation, er det også den tid på måneden, hvor din krop har lavest energi.

Den er i gang med en intens fysisk proces, fordi den skal skille sig af med livmoderslimhinden, og det kræver energi.

Dine kønshormoner er også på deres laveste niveau, så du føler et naturligt behov for at trække dig tilbage og slappe af.

Menstruation kan ses som vinterårstiden i din cyklus – det er her, du har brug for at ’gå i hi’ og lade dine batterier op. Det er din krops påmindelse om at tage den med ro og sætte tempoet ned.

Jo mere, du sørger for at restituere omkring din menstruation, jo mere energi vil du opleve resten af måneden.


Sådan bruger du din menstruation som et power-værktøj

Når jeg har min menstruation, så prioriterer jeg alenetid. Der er dømt totalt ’me-time’, og jeg holder så vidt muligt kalenderen fri for alle aftaler.

Jeg ligger på sofaen, dagdrømmer, mediterer, skriver dagbog, går i kurbad, spiser god mad og gør lige det, jeg har lyst til.

Du kan også gøre menstruation til en særlig tid ved at indføre dine egne små ritualer – måske har du lyst til at købe take-away, tage et langt bad eller gå en lang tur i skoven?

Det handler om at finde ind til det, som får din krop til at slappe af og gør tiden omkring din menstruation til en tid for dig. En tid hvor du kan vende tilbage til dig selv og dine behov.


Din vej til en naturlig balance

Når du forstår din menstruation og tillader din krop at slappe af hver måned, hjælper du din krop til at finde tilbage i en naturlig balance.

Kvinders kroppe går igennem flere faser hver eneste måned, som påvirker os mere, end vi tror.

Når du forstår din cyklus, kan du bedre samarbejde med din krop, så du kan få mere energi og overskud ind i din hverdag.

Menstruation behøver ikke være en irriterende forstyrrelse i din hverdag.

Hvis du forstår at bruge den rigtigt, kan den kan være en gave, der hjælper dig til at komme i balance med dig selv og finde ud af, hvad du ønsker at få ud af dit liv.Vil du gerne lære mere om de fire faser i din cyklus og hvordan du bruger dem i din hverdag?

Download min gratis Cyklusguide der guider dig igennem de fire faser og hvordan du lever efter dem.

Cyklusguiden-Paperback-2-264x300

>>> Du kan hente Cyklusguiden til 0,- kr lige her


Kærlig hilsen
Laura signaturHvad med dig – hvordan er dit forhold til menstruationen?

Fortæl mig i kommentarsporet:

• Vidste du det her om din menstruation?
• Hvordan har du det med menstruationen?

Jeg vil elske at høre fra dig 🥰

Kærlig hilsen


Laura Grubb signatur

Om Laura Grubb


headshot-laura-300x300

Jeg hedder Laura, og min passion er at vise dig, hvordan du får et liv i bedre balance ved at forstå dig selv gennem din menstruationscyklus og hormoner. Jeg er oprindeligt uddannet cand.soc i Service Management, men valgte efter et stressammenbrud at uddanne mig som hormonyogalærer og kostvejleder med speciale i hormonsystemet. Mit ønske er give dig værktøjerne til at få en krop i balance, samtidig med du lærer, hvad der kendetegner dig som kvinde og hvordan du kan gøre din menstruationscyklus og hormonbalance til din største styrke. Det er min mission – og jeg glæder mig til at have dig med på rejsen.

Følg med på InstagramFacebook og YoutubeAnsvarsfraskrivelse

Information i dette blogindlæg har kun til formål at informere og oplyse. Indholdet er et resultat af Lauras egen research og erfaringer. Indholdet er ikke tænkt som en erstatning for rådgivning af en læge eller anden sundhedsrådgiver eller anden information fundet på et produkt eller pakke. Brug ikke indholdet til at diagnosticere eller behandle et helbredsproblem eller sygdom, eller til at udskrive medicin eller anden behandling. Tal altid med din læge eller anden sundhedsrådgiver, før du tager nogen medicin, kosttilskud, urter eller foretager nogen behandling for et helbredsproblem. Hvis du har eller mistænker, at du har et medicinsk problem, kontakt din læge omgående. Afvis ikke lægelig rådgivning og afvent ikke at søge lægehjælp på grund af noget, du har lært via min hjemmeside og andre kanaler. Information og udtalelser vedrørende kosttilskud og præventionsmidler er ikke evalueret af Sundhedsstyrelsen og er ikke tiltænkt at diagnosticere, behandle eller eliminere nogen sygdom.

Mine 5 bedste råd for hormoner i balance
Podcast: Lad os tage en tur til Bali

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!