Det her prøver din PMS at fortælle dig

Det her prøver din PMS at fortælle dig Laura Grubb pms symptomer præmenstruel hormoner østrogen progesteron

De månedlige Bridget Jones-agtige nervesammenbrud er ikke bare din krop, der synes, at det er sjovt at vise dig, hvor sindssygt det kan føles at være kvinde. Der ligger faktisk potentiale gemt i din PMS – og hvis du forstår hvorfor, kan du lære at vende det til din fordel.

Du kender det sikkert alt for godt. Din lunte er lidt kortere, end den plejer, dine tårekanaler lidt mere åbne, end hvad godt er.

Din kærestes søde vaner, du engang forelskede dig i, bliver pludselig til dit værste mareridt, og du har lyst til bare at være alene og ligge hjemme under dynen.

Jeg tror, du ved, hvad jeg taler om. 

PMS.

Præ-Menstruelt Syndrom.

Over 150 forskellige symptomer på, at din menstruation er på vej.

Selvom PMS har et dårligt ry og kan være en svær tid på måneden for de fleste, behøver det ikke være sådan.


Alt kommer op til overfladen

Tiden omkring PMS (den præ-menstruelle fase) er dér, hvor du er allermest sensitiv og opmærksom på dine omgivelser.

Alt hvad der ikke fungerer i dit liv, VIL komme op til overfladen i ugen op til din menstruation.

Fordi du er allermest sensitiv her, vil du ikke længere kunne affeje de ting, der generer dig, og du vil føle dem meget mere intensivt.

Når du fx bliver irriteret på andre, kan det være et tegn på, at der er noget, du har brug for at se nærmere på, og at det er ekstra nødvendigt at lytte til dine behov.


Et værktøj til forandringer

Måske sidder du med nogle opgaver på dit arbejde, der ikke fungerer for dig. Du har indtil nu accepteret dem, men når den præ-menstruelle fase rammer, oplever du dyb frustration og bliver irriteret på alle omkring dig.

Eller måske mærker du, at du bliver ekstra irriteret på din kærestes højlydte smaskelyde (som du pudsigt nok aldrig tænker over i resten af måneden). ”Han kan da heller ikke gøre noget rigtigt”, tænker du, når du slår toiletbrættet ned efter ham for 117. gang.

PMS-symptomer som irritation og frustration kan være en mulighed for at se på områder i dit liv, hvor der er brug for at skabe forandringer.

Måske bliver du frustreret, fordi du sidder i et job, du ikke længere er lykkelig i. Eller måske er irritationsmomenterne i dit parforhold udtryk for en konflikt, der er nødvendig at løse.

Den frustration, du oplever i form af PMS-symptomer, kan være et tegn på, at der er noget, der skal frem i lyset og forandres, for at du kan være glad.


PMS = Prioriter Mig Selv

Når vi bliver irriterede på vores omgivelser, er det ofte fordi, vi har overset et behov inde i os selv. Vi har glemt at lytte til os selv og til vores krop.

I ugen op til din menstruation har din krop et naturligt behov for at sætte tempoet ned og skabe mere ro omkring dig.

Man kan sige, at den præ-menstruelle fase svarer til efteråret – det er den tid på året, hvor vi føler et naturligt behov for at være mere hjemme i varmen og slappe af, fremfor hele tiden at ”være på” ude i verdenen.

Når du oplever PMS-symptomer, kan det være din krop, der prøver at fortælle dig, at du skal tage den mere med ro og prioritere dig selv og dine behov højere.


Et liv uden PMS?

Det er muligt at leve uden PMS-symptomer.

Når du lever i balance med din krops cyklus, vil tiden op til din menstruation blot være et tidspunkt, hvor du oplever en øget sensitivitet og forstår, at det er din krop, der beder dig om at tage den med ro.

Du lægger intuitivt mærke til, om der er noget i dit liv, der skal ændres, og tager konstruktivt fat i de områder, der skal kigges nærmere på.

Når du lever i balance med din cyklus, vil den præ-menstruelle fase være en tid, hvor du lader din krop slappe af og prioriterer dine egne behov.

Og hvem ved - måske kan det ligefrem blive en tid, du går og ser frem til resten af måneden.


Vil du gerne lære, hvordan du slipper af med PMS?

Så har jeg skabt et online kursus, hvor jeg samler alle mine bedste råd mod PMS.

Med det her i hånden kan du både forebygge de månedlige udsving og have værktøjer i baghånden til at håndtere dem, når de kommer.

Du får i kurset:

  • Min omfattende PDF med beskrivelser af hvad PMS er og hvordan du behandler PMS
  • Videoundervisning i hvad PMS er, hvorfor vi får det og hvad du kan gøre ved det
  • En yogavideo mod PMS
  • En akupressurvideo mod PMS

Læs mere her og få adgang til kurset med det samme >Om Laura Grubb 

Jeg hedder Laura, og min passion er at guide dig til et liv i mere balance ved at forstå dig selv gennem din cyklus og hormoner. Med min baggrund som yogalærer og kostvejleder ønsker jeg at give dig værktøjerne til at finde vejen til en krop i balance, samtidig med du lærer om, hvad der kendetegner dig som kvinde og hvordan du kan gøre det til din største styrke. Det er min mission – og jeg glæder mig til at få dig med på rejsen!

Følg med på InstagramFacebook og YoutubeAnsvarsfraskrivelse 

Information i dette blogindlæg og video har kun til formål at informere og oplyse. Indholdet er et resultat af Lauras egen research og erfaringer. Indholdet er ikke tænkt som en erstatning for rådgivning af en læge eller anden sundhedsrådgiver eller anden information fundet på et produkt eller pakke. Brug ikke indholdet til at diagnosticere eller behandle et helbredsproblem eller sygdom, eller til at udskrive medicin eller anden behandling. Tal altid med din læge eller anden sundhedsrådgiver, før du tager nogen medicin, kosttilskud, urter eller foretager nogen behandling for et helbredsproblem. Hvis du har eller mistænker, at du har et medicinsk problem, kontakt din læge omgående. Afvis ikke lægelig rådgivning og afvent ikke at søge lægehjælp på grund af noget, du har lært via min hjemmeside og andre kanaler. Information og udtalelser vedrørende kosttilskud og præventionsmidler er ikke evalueret af Sundhedsstyrelsen og er ikke tiltænkt at diagnosticere, behandle eller eliminere nogen sygdom.


3 gode råd til overgangsalderen og menopausen
Mand, kend din kvindes cyklus

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!