De 5 trin til hormoner i balance

sådan får du hormoner i balance de 5 trin Laura Grubb blogindlæg hormonbalance menstruation PCOS endometriose stress overgangsalder fertilitet infertilitet

Hvad kan du gøre ved hormonelle ubalancer i din krop og cyklus?

Det giver jeg dig svaret på i den her uges video.

Der gennemgår jeg nemlig min 5S-model, der går ind og genskaber balancen i hormonsystemet.

Se den lige her:


5S-modellen består af 5 trin:


 • Stress

  Vores stresshormon kortisol er alpha-hormonet i kroppen. Det får altid lov til at vinde. Derfor er vi nødt til at starte her for at få ro på hormonsystemet, UANSET hvor din ubalance viser sig.

 • Sukker

  Dit blodsukker styres af hormonet insulin. Og hvis det svinger kraftigt op og ned på grund af en kost med alt for mange hurtige kulhydrater og for lidt stabilitet, kan det stresse hele dit hormonsystem indefra. Især hvis du døjer med PCOS er det vigtigt at få blodsukkeret stabilt, fordi insulin kan trigge de androgene hormoner, som fx testosteron, der er skurken bag PCOS.

 • Stoffer

  Overalt omkring os gemmer der sig hormonforstyrrende stoffer. Det kan vi ikke gøre synderligt meget ved (udover at presse politikerne til at fjerne flere af dem), men vi kan blive bedre til at REDUCERE mængden vi selv bliver udsat for hver dag ved at lære HVOR de findes. Og så kan vi også styrke vores levers udrensning, så stofferne hurtigere kommer ud af kroppen igen, så vi undgår hormonelle overbelastninger.

 • Spisesystem

  Et fancy ord for 'fordøjelsen', for den er også vigtig! Efter dine hormoner og affaldstoffer er nedbrudt, skal de transporteres ud af kroppen - og det hjælper bl.a. tyktarmen med. Derfor gælder det om at sørge for den og alle bakterierne der bor der har det godt.

 • Sensualitet

  Du kan arbejde nok så meget med din fysiske krop - men hvis vi ikke har tankerne, følelserne og vanerne med os, så er det svært at se forandringer, der virkelig rykker. Derfor handler det sidste S om balancen mellem din feminine og maskuline energi, og hvordan du genopretter den energetisk i dig selv, så kroppen finder tilbage i balance.

 

De her 5 områder er afgørende for, om dine hormonubalancer forværres eller finde ro igen.

Hvilket S har du mest brug for at fokusere på?

Hvad synes du er sværest?

Del gerne i kommentarerne herunder 🙏

Kærlig hilsen
Laura


Download min gratis guide og knæk koden til din cyklus: → www.cyklusguiden.dk


Blog → https://www.lauragrubb.dk/blog

Facebook → https://facebook.com/lauragrubb.dk

Instagram→ https://instagram.com/lauragrubb.dk

 

Om Laura Grubb


headshot-laura-300x300

Jeg hedder Laura, og min passion er at vise dig, hvordan du får et liv i bedre balance ved at forstå dig selv gennem din menstruationscyklus og hormonsystem. Jeg er oprindeligt uddannet cand.soc i Service Management, men valgte efter et stressammenbrud at uddanne mig som hormonyogalærer og kostvejleder med speciale i hormonsystemet. Mit ønske er give dig værktøjerne til at få en krop i balance, samtidig med du lærer, hvad der kendetegner dig som kvinde og hvordan du kan gøre din menstruationscyklus og hormonbalance til din største styrke. Det er min mission – og jeg glæder mig til at have dig med på rejsen.

Følg med på InstagramFacebook og YoutubeAnsvarsfraskrivelse

Information i dette blogindlæg har kun til formål at informere og oplyse. Indholdet er et resultat af Lauras egen research og erfaringer. Indholdet er ikke tænkt som en erstatning for rådgivning af en læge eller anden sundhedsrådgiver eller anden information fundet på et produkt eller pakke. Brug ikke indholdet til at diagnosticere eller behandle et helbredsproblem eller sygdom, eller til at udskrive medicin eller anden behandling. Tal altid med din læge eller anden sundhedsrådgiver, før du tager nogen medicin, kosttilskud, urter eller foretager nogen behandling for et helbredsproblem. Hvis du har eller mistænker, at du har et medicinsk problem, kontakt din læge omgående. Afvis ikke lægelig rådgivning og afvent ikke at søge lægehjælp på grund af noget, du har lært via min hjemmeside og andre kanaler. Information og udtalelser vedrørende kosttilskud og præventionsmidler er ikke evalueret af Sundhedsstyrelsen og er ikke tiltænkt at diagnosticere, behandle eller eliminere nogen sygdom.


Cyklusmad: Sådan spiser du efter din menstruationscyklus
Introduktion til hormonyoga

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!